Of je nu een TikTok influencer bent (of er een wilt worden), of je bent op zoek naar content creators om je merk te promoten via het platform, deze post is het waard om te lezen. Eén ding is duidelijk: als je betaald wilt krijgen via deze app, hoef je geen enorme community van volgers te hebben, maar je moet wel bepaalde stappen volgen om je content relevant te maken. Ook is de beste manier om alles te beheren via een TikTok influencer agency die je zal helpen en ondersteunen in het proces.

TikTok is nog een vrij nieuw platform in vergelijking met Instagram, waar content creators al goed ingeburgerd zijn en de regels van het spel duidelijk zijn. Het fenomeen TikToker heeft dit jaar echter met volle kracht toegeslagen. We zien veel profielen, vooral van zeer jonge mensen, die echte merkambassadeurs zijn met een zeer hoge mate van engagement. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je betaald kunt krijgen met je TikTok profiel en hoeveel geld je kunt verdienen op het platform.

1. Begrijp je publiek

Dit is de eerste en belangrijkste stap om te beginnen met het creëren van content op TikTok. Je moet begrijpen dat je inhoud creëert voor een publiek, dus je moet weten wat gebruikers willen en je inhoud aanpassen aan hun wensen. Ook zijn er, zoals op elk social media platform, regels: upload geen aanstootgevende content en respecteer de waarden van de community.

2. Maak een uniek TikTok profiel

Waarom zouden ze jou moeten volgen? Welke toegevoegde waarde kun je brengen? Sommige mensen zijn goed in zingen, anderen in dansen, en weer anderen kunnen met hun gevoel voor humor en creativiteit echt originele content maken. Je kunt je ook richten op het geven van advies, het maken van stukjes over onderwerpen waar je goed in bent of het delen van je dagelijkse leven in een nieuw format. Je hebt alles wat je nodig hebt om te slagen. Je hoeft je alleen maar te richten op één soort inhoud en ervoor te gaan. Het is makkelijker om te slagen als je je richt op een groep mensen dan wanneer je iedereen probeert te behagen met te veel diverse content.

3. Ga de interactie aan met je publiek

Dit punt is nauw verbonden met de laatste twee. Het gaat erom dat je luistert naar je volgers, dat je ze de content geeft waar ze om vragen, dat je met ze praat, ze antwoord geeft, enzovoort. We willen allemaal dat de mensen die we volgen rekening met ons houden en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van hun gemeenschap. Daarom zijn Q&A rondes zo succesvol omdat je volgers ook over jou willen weten en zich willen verbinden met je persoonlijke leven.

4. Krijg meer volgers

Zoals we al eerder zeiden, hoef je niet veel volgers te hebben om geld te gaan verdienen met TikTok. Bij SocialPubli geloven we in de kracht van micro-influencers, omdat hun inhoud veel betrouwbaarder is voor hun volgers en ze een hogere betrokkenheid hebben. Het creëren van campagnes voor TikTok is heel eenvoudig als je je registreert op ons platform. Het is waar dat je geen minimum aantal volgers nodig hebt om te beginnen met geld verdienen, hoewel het platform onlangs The TikTok Creators Fund heeft gelanceerd. Om deel uit te maken van dit project moet je 10.000 volgers hebben, naast andere vereisten.

5. Creëer consistente inhoud

Aan de ene kant is het belangrijk om regelmatig content te uploaden. Je kunt bijvoorbeeld op een bepaalde dag van de week iets speciaals of uitgebreidere content uploaden, zodat je volgers erop zitten te wachten en je video zullen opslaan, delen of alerts aanmaken om te gaan kijken. Aan de andere kant is het belangrijk dat je video’s een vergelijkbare esthetiek of patroon hebben, omdat dat je stijl zal definiëren.

6. Promoot je content op andere sociale netwerken

Als je al een gevestigde gemeenschap hebt op andere sociale media platforms zoals Instagram of YouTube, of als je een blog hebt, kun je de inhoud die je maakt op TikTok promoten op deze andere platforms om volgers aan te trekken. Als je volgers houden van wat je doet op je andere accounts, zullen ze ook willen weten wat je maakt op TikTok, zelfs als het een ander formaat is.

Hoeveel volgers heb ik nodig om betaald te worden door TikTok?

Er wordt geschat dat het mogelijk is om 2 tot 3 cent per 1.000 views te verdienen. Dus, om 30 euro te winnen, zal onze video meer dan een miljoen views moeten hebben. Viraal gaan is een van de manieren waarop je dat aantal kunt bereiken. Je kunt dit bereiken door een originele hashtag challenge te doen.

In september lanceerde het platform The TikTok Creators Fund, waarvoor ze een fonds van 60 miljoen euro uittrokken voor duizenden makers in heel Europa. Het doel van dit project is om TikTokers te belonen voor hun talent en creativiteit met geld. De vereisten om mee te doen zijn: ouder zijn dan 18 jaar, meer dan 10.000 volgers hebben, meer dan 10.000 views hebben in de laatste 30 dagen en originele content publiceren volgens de TikTok community standaarden.

Andere manieren om geld te verdienen met TikTok

Als je eenmaal de vorige stappen hebt gevolgd en een vertrouwde gemeenschap hebt die van je content houdt, heb je nu verschillende manieren om geld te verdienen met TikTok.

Het houden van een live sessie en het online verzamelen van donaties van volgers is een andere manier om geld te verdienen op TikTok. Het geld dat je verdient hangt af van het aantal mensen dat het gezien heeft. Tijdens de uitzending kunnen je fans virtuele cadeaus sturen die gekocht zijn met “munten”. Deze geschenken worden omgezet in diamanten zodra ze zijn verzonden naar de livestreamer, die zal worden ingewisseld voor echt geld dat is direct gestort op je PayPal-rekening. TikTok begint je te betalen vanaf 1500 volgelingen, dus als je abonnees te verhogen, zullen ze betalen je meer geld. Geschat wordt dat Tik Tok betaalt ongeveer US $ 100 voor elke 10.000 volgelingen voor live shows.

Maar een van de makkelijkste en meest effectieve manieren om geld te krijgen van TikTok is via sponsors. Je kunt met hen in contact komen via een bureau dat adverteerders verbindt met Influencers, aangepast aan de behoeften van beide partijen. Er zijn verschillende manieren om deze promoties te doen. Ze kunnen direct of indirect zijn. Je kunt bijvoorbeeld samenwerken met een merk door hun producten te unboxen of ambassadeur worden door in enkele van hun video’s te verschijnen met kleding of accessoires van hun merk.

Zoals je kunt zien, is er meer dan één manier om betaald te krijgen op TikTok. Er zijn verschillende manieren om je brood te verdienen met je creativiteit en talent door video’s te maken op dit platform.