Bij een bezoek aan een speelgoedwinkel, online of fysiek, is het vaak meteen duidelijk dat het merendeel van het speelgoed van plastic is gemaakt. Als ouder vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom dit het geval is en of het belangrijk is dat uw kinderen speelgoed van verschillende materialen hebben om mee te spelen. We zijn van mening dat houten speelgoed een van de beste soorten kinderspeelgoed is. We hebben tien redenen op een rij gezet waarvan we vinden dat je houten speelgoed voor je kinderen moet kopen. Bekijk hier de Mijn Hummeltje kortingscodes.

1. Houten speelgoed is erg duurzaam.

Sommige plastic speelgoed kunnen snel beschadigd raken in de handen van kinderen, maar houten speelgoed gaat over het algemeen langer mee en is duurzamer. Dit betekent niet alleen dat uw kind maximaal gebruik zal maken van het speelgoed, maar dat het in een geschikte staat kan zijn voor wederverkoop zodra uw kind ouder wordt.

2. Houten speelgoed is veilig voor uw kinderen om mee te spelen.

Wanneer kunst- en knutselmaterialen professioneel worden vervaardigd, is houten speelgoed zeer veilig voor kinderen. Ze zijn ook vaak veilig voor baby’s in hun tanden en tandvlees. De afgeronde randen en het lichtgewicht karakter van houten speelgoed betekent dat ze niet gevaarlijk zijn voor uw kinderen om mee bezig te zijn.

3. Het is goed om verschillende soorten speelgoed voor je kinderen te hebben.

Ander speelgoed, spelletjes en puzzels die u misschien met uw kinderen zou willen gebruiken, zijn oliepastels, kleine brian en mensenverf.

4. Er is een groot aanbod aan houten speelgoed online.

Groot aanbod aan houten speelgoed en leermiddelen. Enkele van onze meest populaire houten speelgoed zijn onze jumbo telbakken, autospeelset en houten ballenset.

5. Houten speelgoed is fantastisch educatief speelgoed.

Als u op zoek bent naar educatieve benodigdheden voor uw kinderen, moet u houten speelgoed overwegen. Hun eenvoudige esthetische en soepele gevoel zal uw kinderen helpen om te leren en plezier te hebben in het onderwijs.

6. Houten speelgoed is beter voor het milieu.

Er worden elk jaar miljoenen tonnen plastic afval over de hele wereld gegenereerd, dus het kopen van houten speelgoed zal helpen om dit afval te verminderen.

7. Houten speelgoed stimuleert creativiteit en doordacht spelen.

Veel plastic speelgoed is visueel sterk ontwikkeld en heeft zelfs zijn eigen automatische geluiden en bewegingen. Houten speelgoed is veel eenvoudiger, wat uw kind zal aanmoedigen om zijn eigen geluiden en bewegingen voor het speelgoed te bedenken.

8. Sommige houten speelgoed zijn mogelijk goedkoper.

Als uw gezin financieel bewust is, dan geeft u misschien de voorkeur aan houten speelgoed. Aangezien ze veel langer mee kunnen gaan dan plastic speelgoed, zijn ze op de lange termijn vaak goedkoper.

9. Hout is zeer aanpasbaar als je een klusjesman in huis hebt.

Hout kan worden gesneden, geverfd, getekend en in andere stukken hout worden geschroefd. Als u niet elk jaar nieuw speelgoed wilt kopen, kunt u uw bestaande houten speelgoed aanpassen en omwerken tot nieuw educatief speelgoed.

10. Houten speelgoed staat beter in je huis.

Zelfs als u uw kinderen aanmoedigt om hun speelgoed in te pakken, blijven er vaak wel een of twee achter. Gelukkig zorgt de eenvoudige en moderne esthetiek van hout ervoor dat het speelgoed niet afsteekt tegen de sfeer van je huis.